pondelok 3. novembra 2014

TAG - 7 smrteľných hriechov knihomoľov

Ahojteee :-)

Zdroj: magazin.atlas.sk

Tak čo, ako si spríjemňujete pondelok? Ja napríklad aj týmto TAGom, do ktorého ma nominovala Ivcca z blogu http://obsessed-with-books.blogspot.cz/ Ďakujem :-) Hoci väčšina tagov býva divných s čudnými otázkami, tento je veľmi fajn. Dokonca pri ňom budete musieť trocha pohnúť rozumom :-)

Otázka č. 1 - CHAMTIVOSŤ
Akú najdrahšiu a najlacnejšiu knihu máš doma?

Najlacnejšiu viem úplne presne. Sú dve od Harlana Cobena, jedna sa volá Dobre sa drž a druhá Zázračný lék. Odkedy som pred pár týždňami prečítala od neho Šest let, zaľúbila som sa :-) Keď som po tomto autorovi začala pátrať v slovenských obchodoch, zistila som, že je vypredaný. Čo iné mi zostalo ako bazos.sk? :-D Nakoniec mám od neho dve ďalšie knihy, každú za 2 eurá! Čo sa týka najdrahších kníh, to si nie som celkom istá, ktorá je najdrahšia, možno mega hrubé kingovky ako 22.11.1963 alebo Pod kupolou, určite každá stála viac než 20 euro, ale presnú sumu neviem..

Otázka č. 2 - HNEV
Aký autor v tebe vyvoláva zlosť?

Takých nečítam :-) Jakmile ma spisovateľ naserie, nebaví alebo neoslní tak u mňa končí. Naposledy ma takto rozčúlil Hugh Howey so svojim Silom. Toľko ospevovaná a chválená kniha ma veľmi sklamala.. Recenzia  TU No a samozrejme, že ma čas od času nahnevá aj George R.R. Martin (neserie, iba hnevá-preto ho budem čítať ďalej). Ale tak on si na zabíjaní hlavných postáv buduje kariéru, takže to beriem, aj keď pre každom ďalšom mŕtvom Starkovi som si trhala vlasy :-D

Otázka č. 3 - OBŽERSTVO
Akú knihu si bez milosti hltala zas a znova?

Žiadnu, okrem Malého princa - toho som čítala asi trikrát. Ale určite si v budúcnosti chcem ešte raz prečítať: To od Kinga. Aj keď je to ťažkééé.. Veď stále vychádzajú nové a nové knihy, tak prečo dookola čítať tie staré? Ale k To sa určite ešte vrátim. Aspoň raz.

Otázka č. 4 - LENIVOSŤ
Akú knihu si kvôli lenivosti zanedbával?

Hru o tróny a hanbím sa za to! Čítala som ju snáď 3-4 týždne v období, kedy som bola bussy a čítanie bolo to posledné, na čo som mala chuť. A teraz zanedbávam Nespavost od Kinga. Finišujeme s bytom, chceme sa čo najskôr presťahovať, tak na čítanie nezostáva veľa času :-(

Otázka č. 5 - PÝCHA
O akej knihe rozprávaš, aby si vyzeral ako inteligentný čitateľ?

Ale ja SOM inteligentný čitateľ! Inteligentne si čítam knihy ktoré ma bavia :-D Úprimne si nemyslím, že čím viac Coelhov v živote prečítate, tým budete múdrejší... Ja si idem svoje a kto si o mne myslí, že čítam braky tak mi môže... viete čo :-D

Otázka č. 6 - CHTÍČ (ako sa toto povie po slovensky??? :-D)
Čo si najviac vážiš na mužských a ženským postavách?

Nad týmto som nikdy nerozmýšľala. Na mužoch si asi vážim keď sú MUŽI. Odvahu, zmysel pre humor (milujem Marka z Marťana) A na ženách keď sa nesprávajú ako slepice. Nenávidela som Anastaziu z 50 Shades. Naopak veľmi sa mi páčila Katniss z Hier o život. A potom ešte vo všeobecnosti neznášam postavy, ktoré čelia nebezpečenstvu a prežívajú buď na základe šťastia, alebo toho že sú to hrdinovia typu "všadebolivšetkovideliavšetkémusarozumejú". Taký je pre mňa napríklad Brownov Robert Langdon.

Otázka č. 7 - ZÁVISŤ
Aké knihy by si si prial ako darček?

Môj wishlist je veeeeľmi dlhý :-) Určite nového Nesba - knihu Syn. Potom si brúsim zuby na Svedectvo od Kinga, Súboj kráľov a tiež trilógiu o zombiekoch Temný les. A samozrejme aj The Walking Dead knihy! Ale najviac zo všetkých kníh na svete by som chcela O psaní od Kinga, ale tá je bohužiaľ nezohnateľná :-(


Takže to bolo mojich sedem odpovedí na Ivccine otázky, a teraz by som mala nominovať ďalších blogerov. Taakže budú to:

Ella knihomolka http://knihomolkasro.blogspot.sk/
Ľuboško http://www.lblogoknihach.blogspot.sk/
Candy http://bookmakemehappy.blogspot.sk/

Dúfam, že nominovaní blogeri budú mať radosť, a ich odpovede na tieto otázky sa dozvieme všetci čoskoro. Zatiaľ majte krásny deň :-)


4 komentáre:

  1. A teraz budem celý víkend premýšľať nad správnym prekladom slova "Chtíč" :)) To sa mi stáva aj u angličtiny, že proste na nejaké slovo mi moja hlava odmieta poskytnúť správny preklad. Je ti jasné, že v tomto Tagu budem taktiež ospevovať miláčika Marka alias Marťana :)) Ako prvé som sa musela pozrieť, koho si tam napísala a nesklamala si :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sklamat? Teba? Nikdy! :-) A ano je mi jasne ze si do Marka, inak vies ze vo filme ho ma hrat Mat Damon?

      Odstrániť
  2. Moc hezké odpovědi, pobavila jsi mě, líbí se mi hlavně odpověď na Pýchu, krásně řečeno, že si inteligentně čteš knihy, které Tě baví! :)

    OdpovedaťOdstrániť