sobota 19. júla 2014

Frederick Forsith - Pomstiteľ

 Politický thriler je žáner mne sympatický. Prvá časť knihy sa doslova číta sama, v druhej polovici som sa už trocha strácala a miestami, dokonca nudila :-(

Pán Forsyth je zrejme Američan - súdim tak podľa jeho prezentácie národov v tejto knihe - Američania sú tí dobrí bojovníci proti terorizmu a všetkým neprávostiam na svete, Srbi sú zlí. Takýto pohľad mne osobne nevadí, dokážem sa nad ním povzniesť a užiť si knihu   Avšak uznávam, že niekto by s tým mohol mať problém.

Čo ma ale pobúrilo bol opäť raz slovenský preklad - mám pocit že to bol pravdepodobne najhorší preklad aký som kedy čítala. Neskutočné množstvo preklepov, štylistických a gramatických chýb. Vrchol bol - apríl sa prehupol do marca. Môže toto niekto napísať??? Takže pán prekladateľ evidentne na niečom šlapal... a to som si myslela že horši preklad ako 50 Shades už neexistuje..

4 komentáre:

  1. Pomstiteľa som čítala po tom, ako som prečítala všetky knihy od Daniela Silvu - môjho obľúbeného autora (špionážne romány) - a dúfala som, že to bude niečo rovnako dobré. Už ale viem, že na Silvu nikto nemá, ten je proste pre mňa najlepší, a to čo sa týka zápletky aj celkového štýlu písania :D Tiež mám rada Nesba, ktorého romány sú tiež na vysokej úrovni. Na to, že Frederick Forsyth píše už dlho a je akýmsi "klasikom" v tomto žánri, táto kniha ma strašne nebavila a ostatné knihy od neho, čo máme na poličke, nemám v pláne čítať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fiha teraz si mi nasadila chrobaka do hlavy - Daniela Silvu ma rad priatel a myslim ze ma aj vsetky jeho knihy. Asi mu jednu ukradnem z policky a vyskusam co je zac... Vdaka za tip :-)

      Odstrániť
    2. Odporúčam začať knihou "Majster vrah", ktorá je prvá z kníh, kde sa ako hlavná postava objavuje Gabriel Allon (potom je ešte v ďalších dvanástich, ktoré doposiaľ na Slovensku vyšli:)), ktorý je jednou z mojich najobľúbenejších postáv vôbec :)

      Odstrániť
    3. Dakujem velmi pekne si kamos :-)

      Odstrániť