pondelok 10. novembra 2014

Bibliotéka 2O14 (knižná vykecávačka)

Ahojteee :-)


Nebudem sa vás pýtať, ako ste víkendovali, pretože mi to je jasné :-) Kto mohol vyrazil, a kto nie sedel doma a čítal. Výhoda nás knihomoľov je (okrem iného) v tom, že máme Vianoce už v novembri, keď sa v bratislavskej Inchebe koná každoročná výstava kníh Bibliotéke. Ja som sa tento rok zúčastnila prvýkrát, a s takmer stopercentnou istotou môžem povedať, že určite nie posledný. Vopred sa ospravedlňujem za chýbajúcu fotodokumentáciu, ale v momente, keď som sa ocitla v Inchebe som na okolitý svet zabudla, a na to, že som chcela robiť fotky som si spomenula až cestou domov :-D
moje úlovky
 Do Bratislavy sme prišli v nedeľu okolo obeda. Naivne sme si totiž mysleli, že vtedy bude máličko ľudí ha-ha. Bolo ich tam asi milión :-D Keďže je vysoký dátum a výplata za minulý mesiac ešte neprišla, stanovila som limit 20 euro, a bola som prekvapená, ako dobre som pochodila. Kúpila som si 3 knihy a jednu pre mamču. Štyri knihy za dvacku - no nekup to :-) Ako v prvom stánku sme sa zastavili v Tatrane, kde som si kúpila knihu Biely tiger - tú som už raz čítala, ale bola tak úžasná, že ju jednoducho musím mať doma. Raz o nej určite napíšem článok do srdcoviek. Druhá kniha zo Tatranu, ktorú som kúpila bola Nežiaduce účinky od Woodyho Allena. Jeho filmy milujem, tak som zvedavá, ako sa mi budú pozdávať jeho poviedky. Po zastávke v Tatrane sme sa vydali na ďalšie očumovačky, až sme nakoniec zakotvili u môjho najobľúbenejšieho internetového kníhkupectva - v Martinuse. Stade som teoreticky obišla naprázdno, ale Maťko mi kúpil knihu Netopierí muž od Nesba (tú ale bohužiaľ dostanem až na Vianoce). Posledný nákup sa konal v Ikare, kde som mamče kúpila novú Vasilkovú a sebe knihu od Jany Vagnerovej - Vongozero, čo vyzerá byť ako fajn triler, odohrávajúci sa v Rusku! Také niečo som teda ešte nečítala, tak som zvedavá. Potom sme sa už len poflakovali a obdivovali krásne knihy. Najkrajšie boli jednoznačne rôzne vydania ságy Game of Thrones, ktoré by ste nemuseli ani čítať, stačilo by ich postaviť do knižnice. Oni by vám ju už krásne dozdobili :-)


Bibliotéka však nie sú len o predaji kníh, ale aj o besedách a čítaniach autorov. My sme stihli jednu tetu, ktorá rozprávala o tom, ako je v Paríži, a Baričáka, ktorý rozprával na tému Ako byť šťastný (alebo také niečo podobné - rada by som ho počúvala ďalej ale po celodennom chodení na vysokých topánkach to bohužiaľ nešlo :-)) Najväčším ťahákom tohtoročnej Bibliotéky boli určite chlapíci vystupujúci pod pseudonymom Erik Axl Sund, ktorým u nás vyšli veľmi úspešné knihy z žánru severských krimi - Havranie dievča a Plameň túžby.

Bibliotéku by mal aspoň raz zažiť každý knihomoľ. Je tam síce milión ľudí, každý do každého vráža, pri pokladniach sú dlhé rady a pri besedách si nemáte kde sadnúť ALE - jej atmosféra je naozaj neopakovateľná a jedinečná. Veď tam, kde je toľko kníh pohromade určite nemôže byť zle :-) 

Majte krásny večer :-*

4 komentáre:

  1. Fíha, to tam bolo také natrieskané? Skvelé, že si si vzala ten ruský trilerík, minule som na to kukala, bolo to medzi Fantasy, tak mi to aspoň troška "predhryzkáš" a budem vedieť, či si to mám požičať :)) Inak, ja mám vždy pocit, že knihomoľka je radosť pre každého chlapa, lebo aspoň nemusí premýšľať, čo jej kúpiť na vianoce :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Petka urcite podam hlasenie aka ta kniha bola, a to ci som radost pre mojho chlapa by si sa musela spytat jeho ale snad hej :-D

      Odstrániť
  2. Aj ja som tam bola tento rok prvý raz a bolo to super. Mali sme besedu so Slovartom, dostali sme knižky a ešte som si našla aj super kúsky za dve éčka. Okrem toho som postretávala kopu super ľudí, takže o rok idem zase :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som tiez rada sla aj na buduci rok, ale uz asi nepojdem v nedelu, ale v nejaky iny den, aby som stihla aj nejaku zaujimavu diskusiu :-)

      Odstrániť