utorok 18. novembra 2014

Vráťme knihy do škôl

Ahojteee :-)

Máte aj vy pocit, že súčasné deti a mládež obchádzajú knihy už zďaleka? Nuž v dnešnej dobe plnej tabletov, notebookov, a telefónov, ktoré ovládajú lepšie trojorčné deti ako vy (vlastná skúsenosť) to majú ťažké. Veď načo by čítali 300 stranovú knihu, keď si môžu pozrieť podľa nej natočený film? Avšak aj v tomto pretechnizovanom svete existujú výnimky. Napríklad moju deväťročnú kamošku Viky nič nepoteší viac ako kniha. Dokonca má vybavený preukaz do knižnice a je tam varená - pečená. Raz darmo - knihomoľstvo majú v rodine :-) Pre ňu aj pre ostatné knihomoľské detičky (ale aj pre stredoškolákov) bol vytvorený veľmi milý projekt s názvom Vráťme knihy do škôl.

O čo ide? Detičky prečítajú knihu a jej krátky opis zavesia na internetovú stránku. Princíp je jednoduchý - čím viac  takýchto minirecenzií pošlú, tým väčši šancu na výhru budú mať. A ceny sú naozaj lákavé - knižné balíčky, tablety, čítačky kníh, alebo dokonca výlet do Bruselu. Súťažiť môžu dokonca aj celkom najmenší, už v materských školách. Tí namiesto minirecenzií posielajú obrázky. 

Takže ak poznáte malého knihomoľa neváhajte -  prihláste sa spolu do súťaže, a staňte sa jeho Knižným anjelom - super ceny budú čakať aj na vás :-) Bližšie info nájdete na www.vratmeknihydoskol.sk

Majte krásny deň :-)

8 komentárov:

  1. to je super projekt :) souhlasím, že děti spíš vídám koukat do mobilu a jiných podobných věcí než do knížky, je to tou dnešní dobou a je to opravdu škoda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak, tak dobre hovoris :-) ale tak snad sa to podari troska zmenit aj vdaka tomuto a podobnym projektom :-)

      Odstrániť
  2. Jé, to se mi moc líbí. Chodím doučovat děti a vždycky po nějaké době začnu sondovat, jak moc čtou, půjčuji jim svoje oblíbené dětské knížky a snažím se je nadchnout pro čtení. Je to zajímavé a přineslomi radost, když jeden z mých žáčků konečně přečetl první knížku a druhá žačka říká, jak zrovna nadšeně čte a fakt ji to baví.=)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej tak to robis super vec! Drzim palce nech k citaniu prilakas co najviac deti :-)

      Odstrániť
  3. To je krásný nápad :) Já mám to čtení od mala, i když moji rodiče tolik nečtou. A doufám, že až budu mít jednou dítě, tak to zdědí po mě :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivetka ja tiez dufam ze ak budem mat niekedy dieta podedi lasku ku kniham. Aj ked ja som knihomol, priatel tiez tak by to nemal byt problem :-D Moja mamca cita knihy takym stylom ze zacne a maloktoru aj docita, a oco precital v zivote dve knihy - Sofiinu volbu a Da Vinciho kod a povedal ze uz vie vsetko co potrebuje :-D Takze ked sa tak zamyslim ja to od rodicov nemam, ale dufam ze moje dieta to podedi :-)

      Odstrániť
  4. Páni, to vypadá jako opravdu skvělý projekt! Kdyby šlo jen o mně, ani bych nemusela o žádných výhrách vědět :) Už jenom motivace malých dětí ke čtení je skvělá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako pises! Tie vyhry su uz len taka ceresnicka na torte :-)

      Odstrániť